• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Pagina principala
  • Cum să creați un banner eficient pentru o reclamă
  • Sfaturi de design grafic pentru non-designeri
  • Cele mai bune modele de site pentru a vă inspira în 2019
  • 7 tipuri de publicitate pe Internet

amgds.ro

Sfaturi de design grafic pentru non-designeri

Indiferent dacă creați grafică social media sau proiectați invitații pentru un eveniment viitor, aplicarea de design grafic este vastă și versatilă. De la asocierea și scalarea fontului, la aliniere și spațiu alb, fațetele lumii de design sunt complexe.

01. Nu vă speriați de scaling

Aplicați scala la tip, forme sau caracteristici compoziționale care necesită accent proporțional. Utilizați culori potrivite pentru a îmbunătăți această tehnică, asigurându-vă, în același timp, că semnele potrivite arată bine când sunt mărite. Cuvântul „Scale” este puternic și îndrăzneț cu forme clare.

02, Respectați spațiul altor elemente

Utilizați spațierea literelor pentru a umple spațiul mort, aliniați textul sau pentru a condensa cuvintele care ocupă prea mult spațiu. Cu toate acestea, aveți grijă să nu reduceți distanțele dintre litere atât de mult încât acestea nu pot fi citite, sau să le crească atât de mult încât scrisorile să se desprindă una de cealaltă. Distanța redusă a literelor pe cuvântul „Respect” dă un efect condensat, ca o reprezentare vizuală a spațiului sau lipsa acestuia.

03. Fii inteligent cu culorile tale

Alegeți o schemă de culori care are 1-3 culori primare și alte 1-3 culori secundare ce se contractează și se completează reciproc. Utilizați diferite tonuri de aceeași culoare pentru consistență, ajustând luminozitatea pentru contrast. Fonturile mai fine vor avea nevoie de o distincție mai puternică față de un fundal colorat. Aqua luminos este compensată împotriva fundalului de pădure verde pentru claritate și lizibilitate.

04. Fonturile au și sentimente

Alegeți un tip de text care cântă melodia conținutului dvs. Tipurile de caractere cu marginile rotunjite au, de obicei, o notă mai prietenoasă; fonturile geometrice cu muchii ascuțite (sans serif) sunt solide și puternice; în timp ce sans serif transmit un aspect elegant și sofisticat.

05. Nu te complica

Păstrați totul simplu, dar nu uitați de elementele de bază. Asigurați-vă că fiecare element are un motiv să fie în proiectare și să păstreze la minimum numărul de fonturi, culori, forme și cadre. Utilizați combinații de tonuri de contrast pentru text, acestea fiind ascuțite și ușor de citit. Aplicarea unui cadru solid pentru a conține copia dvs. va spori structura compozițională a unui design.

06. Creativitate și originalitate

Împingeți-vă abilitățile creative și abilitățile de design grafic pentru a obține o grafică originală. Fiți inventivi și experimentali și alegeți și combinați diferite tipuri de fonturi și filtre. Evitați tendințele și creați desenele care corespund stilului tău unic, lăsând o ștampilă personală pe munca dvs.

07. Joacă-te cu simetria

Utilizați linii orizontale și verticale pentru a corespunde cu alte elemente de design. Pentru echilibru și proporție, asigurați-vă că grosimea elementelor corespunde greutății fonturilor.

08. Spațiu alb

Creați un design fluid prin cuvinte înconjurătoare cu spațiu alb pentru a lăsa elemente să respire. Aplicarea spațiului în jurul casetelor de text, a imaginilor și a altor elemente grafice face un design mai ușor de citit. Este, de asemenea, mai probabil să atragă atenția decât o compoziție aglomerată.

09. Gandește în afara cutiei

Cei mai creativi gândesc în afara casetei. Nu utilizați pictogramele și simbolurile tipice pe care le vedeți peste tot pentru a reprezenta subiectul dvs. Cercetați, schițați și tipăriți pentru a găsi iconițe noi și originale pentru a comunica vizual cu publicul.

10. Îmbunătățiți grafica

Creați dramă și impact cu o grafică grabnică. Asigurați-vă că culorile nu se blurează prin alegerea nuanțelor care se opun unul împotriva celuilalt.

Primary Sidebar